Уряд погодив призначення агробізнесмена головою Запорізької ОДА

20 травня на засіданні уряду погодили призначення співвласника агрохолдингу BKW Group Віталія Боговіна на посаду голови Запорізької ОДА

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

Боговіна призначили після звільнення з цієї посади Віталія Туринка. 

Звільнення Туринка з посади голови Запорізької державної адміністрації відбулося на підставі заяви "за угодою сторін", а призначення Боговіна – на підставі указу президента.

Віце-прем’єр Михайло Федоров сказав, що "Запорізька область знаходиться з точки зору ефективності голови обласної адміністрації на третьому місці з кінця".

Під час свого представлення на урядовому засідання Боговін заявив, що не має досвіду роботи на державній службі, однак скористається своїм досвідом ведення бізнесу та мотивацією працювати на користь людей.

"Є бачення деяких проєктів, які я хочу з командою привести в Запорізьку область. І зробити стартап на цій області, щоб через рік-два вся Україна побачила, як можна працювати", - наголосив він.

Довідка: Віталій Боговін почав свою трудову діяльність бригадиром у колгоспі "Україна" Куйбишевського району. Зайняв посаду заступника директора сільгосппідприємства "Україна" по комерції. Через 10 років очолив агрофірму "Батьківщина" в Пологівському районі Запорізької області. 2006 - засновує компанію "Бізон-Тех 2006" в Запорізькій області. 2010 року - спільно з Вадимом Ковернік починають створення агрохолдингу LANDFORT; 2016 г. - разом з Вадимом Ковернік об'єднують всі активи в ГК BKW. На підприємствах BKW  півтори тисячі працівників, а земелний банк складає 38,1 тис. га

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb