Європа повинна готуватися до другої хвилі пандемії, - центр контролю та профілактики ЄС

Очільниця Європейського центру контролю і профілактики захворювань Андреа Аммон вважає, що виникнення другої хвилі коронавірусу в Європі - це питання часу

"Питання в тому, коли [прийде друга хвиля пандемії] і наскільки великою вона буде", - сказала вона в інтерв'ю The Guardian.

За словами Аммон, попри те, що в різних європейських країнах імунітет до COVID-19 є у 2% -14% населення, переважна більшість людей - від 85% до 90% - залишаються сприйнятливими до нового коронавірусу.

"Вірус навколо нас, поширюється набагато швидше, ніж в січні і лютому... Я не хочу малювати страшну картину кінця світу, але я думаю, що ми повинні бути реалістами. Що зараз не час повністю розслаблятися", - заявила глава агентства ЄС.

Станом на 20 травня в ЄС, Великій Британії, Норвегії, Ліхтенштейні та Ісландії від COVID-19 померли понад 158 тисяч осіб, і ці цифри, ймовірно, сильно занижені, вважає Аммон.

Найвищий показник смертності в Європі зафіксовано у Великій Британії, де від коронавірусу померли понад 35 тисяч осіб. За нею йдуть Італія (32 169) і Франція (28 022).

Всього в країнах Європи зареєстровано понад 1,3 млн випадків зараження.

За даними Університету Джонса Хопкінса, найбільше інфікованих зареєстровано в США - понад 1,5 млн осіб.

У світі з початку пандемії коронавірусом інфікувалися понад 5 млн осіб. Від хвороби COVID-19, викликаної новим коронавірусом, померли понад 323 тисяч осіб.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine