Зеленський хоче підписати з Орбаном меморандум для вирішення всіх спірних питань

Президент України Володимир Зеленський хоче підписати фундаментальний меморандум з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном для вирішення усіх проблемних питань україно-угорських взаємин

Про це Зеленський заявив на прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

"Кожна людина повинна знати рідну мову. Вона не українська наприклад, у Берегово, але вони повинні знати українську мову. З Угорщиною, з якою у нас багато років немає стосунків і вони блокують членство і в ЄС, і в НАТО, і ми знаємо, через що - саме через питання історичної спадщини і питання мови", - сказав Зеленський.

Він сказав про це у контексті запитання журналіста щодо вирішення проблем "мешканців Берегова" в рамках закону про функціонування державної мови.

"Пан Орбан впродовж року шукає зі мною зустріч. Я сказав, що готовий до цієї фундаментальної зустрічі, на якій я хотів би, щоб ми підписали меморандум всього: і безпекової ситуації, поваги, меморандум поваги до історії. У нас непрості поки що відносини з Угорщиною, - хоча наші народи в дружніх відносинах - але я думаю ми це питання вирішимо найближчим часом", - додав президент.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb