Зеленський про те, чи російські військові воюють на Донбасі: "Там є різні"

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що на Донбасі воюють російські військові

Про це він сказав під час пресконференції, відповідаючи на питання, чи є озброєні люди, які стріляють в українських воїнів на Донбасі, російськими військовими, повідомляє Еспресо.TV.

"Вони там різні. Я просто знаю, що там відбувається. Там є росіяни, там є українці, які взяли паспорти (російські - ред.) і тепер вони громадяни Росії - я навіть не знаю, хто вони, ці люди, які з паспортами українським і російським ... Ті бойовики, які взяли російські паспорти - вони вже громадяни Росії... Є багато доказів причетності російських - там, десантура, ми все розуміємо. І немає сенсу це повторювати кожного разу. Немає ніякою зради від президента України. Ми точно знаємо, хто там є. Ми точно знаємо їх кількість. І знаємо, чому вони стріляють", - сказав Зеленський.

На уточнююче запитанння, чи погоджується президент України, що російські військові є на Донбасі, Зеленський відповів: "Там всі є. Так, і російські військові, і російські громадяни. Там всі вони є".

На питання, хто керує бойовиками на Донбасі, Зеленський сказав: "Коли на переговорах у Мінську є якісь складні моменти, і ці люди (представники бойовиків) кажуть: "нам треба вийти і подзвонити", ми розуміємо, куди вони дзвонять. Ми розуміємо - з Росії йдуть команди".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb