Карта України без Криму: Нацрада перевірить канал "1+1"

На прохання СБУ Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" у Києві через те, що телеканал у новинах показав карту України без анексованого Криму

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Зазначається, що про карту без Криму Нацраду повідомила Служба безпеки України.

"Моніторингом Національної ради 13 квітня зафіксовано розміщення у випуску новин "ТСН", у сюжеті, мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим із посиланням на карту нашої країни, оприлюднену на інтернет-сторінці міжнародної організації Nord Pool Spot", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді зауважили, що йдеться про карту від енергетичної європейської біржі, яка продає електроенергію в країнах Європи (Норвегія).

"Зазначений факт є ознакою порушення вимог пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення», якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об`єктивну інформацію", - йдеться в повідомленні.

Перевірку телеканалу проведуть після завершення карантину, а за її результатами ухвалять законодавчо обґрунтоване рішення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb