"Не організатор, а виконавець": адвокати заявили про зміну підозри Антоненку та іншим фігурантам справи Шеремета

Слідство змінило підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугар у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета

Про це повідомляє адвокат Леонід Маслов у Facebook.

"Прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", "велич арійської раси" та інший подібний треш. Тепер "невстановлені особи діючи з ряду особистих мотивів вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту", - написав адвокат.

Він додав , що за новою версією слідства невстановлені особи "залучили" А.Антоненко, Я.Дугарь і Ю.Кузьменко не за гроші (в кваліфікації вбивства відсутнє згадування про корисний мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст 115 ККУ - корисливий або замовний мотив).

"Пан Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою. Пані Кузьменко тепер лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок. Тепер вони ще й знищили машину Субару і за невідомих обставин зберігали невідому вибухівку. Це додає ще 2 статті в обвинувачення", - передав версію слідства Маслов.

Адвокати Юлії Кузьменко - Тарас Безпалий та Андрія Антоненка - Дмитро Круговий у коментарі "Бабелю" також відзначили, що на тепер невідомих гіпотетичних організаторів відкрили нове провадження.

Вони додали, що за новою версією слідства Яна Дугарь - пособник.

На думку Маслова 22 травня може відбутися завершення розслідування і розкриття усіх доказів слідства.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb