У Сінгапурі винесли перший смертний вирок в Zoom

Верховний суд Сінгапуру виніс перший смертний вирок під час відеоконференції в Zoom

Як повідомляє Reuters, 37-річного громадянина Малайзії засудили до смертної кари через повішення за контрабанду 28 г героїну в 2011 році.

Читайте також: Вперше в історії: Сінгапур анулював паспорт свого громадянина через порушення умов ізоляції

"Для безпеки всіх учасників процесу слухання справи проводилося по відеоконференції", - заявив представник Верховного суду Сінгапуру, посилаючись на обмеження, введені через пандемію коронавірусу.

Читайте також: У парках Сінгапуру робопес контролює дотримання карантину: просить людей тримати дистанцію

Це перший смертний вирок, винесений по відеозв'язку в Сінгапурі, і другий в світі. Перший смертний вирок в режимі відеоконференції виніс суд в Нігерії, місцевого жителя засудили до повішення за вбивство.

За даними правозахисних організацій, в Сінгапурі діє політика "нульової терпимості" до наркотиків. За останні десятиліття сотні злочинців, в тому числі десятки іноземців, були повішені за злочини, пов'язані з наркотиками.

Читайте також: Сінгапур заборонив школярам Zoom

"Смертна кара в Сінгапурі - жорстока і нелюдяна, а використання дистанційних технологій, таких як Zoom, для винесення смертного вироку робить його ще більш жорстоким", - заявив заступник директора Human Rights Watch по країнам Азії Філ Робертсон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb