Українського політв'язня в РФ Дудку перевели з медчастини до колонії, попри поганий стан здоров'я

Незаконно утримуваного Росією українського політв'язня Володимира Дудку перевели до виправної колонії з медичної частини, попри його нестабільний стан здоров'я

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі.

"Українського політв'язня Володимира Дудку перемістили з медичної частини до виправної колонії, попри те, що стан його здоров'я залишається вкрай нестабільним", - зазначила Денісова.

Вона зазначиала, що Дудка продовжує скаржитись на сильні головні болі, підвищений тиск, біль у шлунку, та висипи по всьому тілу. У колонії, де незаконно утримується українець, відсутні будь-які препарати для його лікування.

За словами Денісової, рідним політв'язня досі не повідомили рекомендації лікаря та встановлений діагноз, щоб передати необхідні медикаменти.

"Володимир Дудка перебуває в групі ризику щодо захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, а відтак його переведення до бараків наражає на небезпеку життя громадянина України", - повідомила вона.

Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для повідомлення Дудці та його родичам встановленого діагнозу, а також сприяти належному медико-санітарному забезпеченню політв'язня.

"Також вимагаю надати якісну лікарську допомогу українському політв'язню, відповідно до положень Мінімальних стандартних правил поводження з в'язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН, і Федеральним законом РФ", - додала вона.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine