Коронавірус: в Естонії почали тестувати імунні паспорти

Естонія однією з перших країн у світі почала випробування системи цифрових паспортів, які збирають результати тестів на антитіла до коронавірусу і дозволяють поділитися цими результатами з іншими людьми

Про це повідомляє Reuters.

Система покликана забезпечити більш безпечне повернення співробітників на робочі місця після скасування карантинних заходів, прийнятих у зв’язку з пандемією SARS-CoV-2.

В команду розробників паспорта увійшли засновники технологічних стартапів Transferwise і Bolt.

Читайте також: Греція розглядає можливість ввести "паспорт здоров'я" для туристів

"Цифровий паспорт імунітету спрямований на те, щоб зменшити страхи і стимулювати суспільства по всьому світу рухатися далі у своєму житті під час пандемії", - заявив агентству засновник Transferwise і член неурядової організації Back to Work, що розробляє паспорт, Таавет Хінрікус.

За допомогою цифрового паспорта даними про результати тестування на коронавірус конкретної людини може користуватися третя сторона, наприклад роботодавець. Для їх передачі використовується тимчасовий QR-код.

Читайте також: Чилі хоче видавати спеціальні сертифікати людям, що вилікувалися від коронавірусу. ВООЗ проти

За останніми даними, в Естонії офіційно зареєстровано 1794 випадки зараження коронавірусом, 64 пацієнта померли. 956 осіб вилікувалися від хвороби.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine