ДБР скерувало до суду справу проти офіцера ЗСУ щодо загибелі двох військових на полігоні

Офіцера Збройних сил України судитимуть за перевищення повноважень, що спричинило смерть двох військовослужбовців через зміну умов виконання стрільб

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно офіцера Збройних сил України у в перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні дій, які явно виходять за межі наданих цій особі повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

"Слідством встановлено, що 26 квітня 2017 року під час проведення запланованих навчальних стрільб із важкого озброєння на одному з полігонів у Харківської області, офіцер, перебуваючи у статусі керівника стрільби в порушення наказу командира військової частини змінив умови виконання вправи навчальних стрільб. Військовослужбовець особисто прийняв рішення щодо зміни дальності до цілі з 1700 - 2000 м до 4000 м", - йдеться в повідомленні.

За його вказівкою членами екіпажу БМП-1 було здійснено низку пострілів, один із яких здетонував на відстані 5 метрів 70 см від вежі спостереження, в середині якої знаходились два військовослужбовці. Які у результаті вказаного вистрілу отримали різного ступеня тілесні ушкодження, несумісні з життям.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb