МЗС запускає платформу з координації міжнародних зусиль по звільненню утримуваних Росією українських політв'язнів

МЗС України запускає платформу з координації міжнародних зусиль по звільнення утримуваних Росією за політичними мотивами українців

Про це повідомили в МЗС України, передає "Європейська правда".

"Проблематика політв'язнів має залишаться серед пріоритетних питань порядку денного у нашому діалозі з іноземними партнерами, а міжнародний тиск на РФ з метою їхнього якнайшвидшого звільнення - посилюватися. З цією метою МЗС ініціює запуск Платформи з координації міжнародних зусиль для звільнення незаконно утримуваних РФ з політичних мотивів громадян України", - заявили в МЗС.

У міністерстві зазначили, що на тлі нових затримань, вироків і спроб Росії зловживати інституціями ООН для легітимізації анексії Криму міжнародним зусиллям, спрямованим на звільнення незаконно утримуваних у РФ українців, необхідно надати новий імпульс.

Передбачаються, що учасниками платформи будуть представники державних органів, до компетенції яких входить надання допомоги, захисту прав та звільнення незаконно утримуваних українців, а також представники неурядових правозахисних організацій, об'єднань родичів політв'язнів і Меджлісу кримськотатарського народу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb