Нацрада шукає можливості атакувати незалежних мовників, - Костинський про перевірку телеканалу "Еспресо"

Колишній член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський заявив, тим, що відкладається розгляд питання про переоформлення ліцензії "Еспресо" - здійснюється непрямий тиск на телеканал

Про це він заявив в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор" на Еспресо.TV.

"Нацрада мала переоформити ліцензію телеканалу "Еспресо" 7 квітня. Завчасно були подані документи. Було достатньо часу, щоб їх розглянути, вивчити. Закон не передбачає жодних інших дій. Я слідкував за цим засідання 7 квітня, я побачив суб'єктивний фактор. Навіть хотів говорити, що тим, що відкладається розгляд питання про переоформлення ліцензії "Еспресо", це вже здійснюється непрямий тиск на телеканал. Оскільки я не хочу перетворитися на такого хлопця, який постійно кричить: вовки, вовки. Я почав вивчати ситуацію", - сказав Костинський.

Він зауважив, що у такий спосіб президент намагається встановити контроль над медіапростором.

"Цього четверга стало очевидно, що це були спеціальні кроки, Нацрада шукає можливості, для того, щоб фронтально атакувати незалежних мовників, які підтримують, по-перше, українську державу в боротьбі за свій суверенітет, за перемогу у війні з Росією, за відновлення територіальної цілісності. Друге, такі телеканали дозволяють собі об'єктивно висвітлювати події в Україні, у тому числі, дозволяють критику влади, через певні некоректні, недолугі рішення. І це є нормально. Це є практика всіх незалежних ЗМІ у всьому світі. Я на мене, все це є намаганням президента все ж таки встановити контроль над медіапростором", - зазначив Костинський.

Костинський наголосив, що контроль над Нацрадою вже встановлено і кінцева мета позбавити ефірних ліцензій конкретних мовників.

"Мінімум п'ять колишніх співробітників "1+1" та "95 кварталу" вже працюють у Нацраді, вони повністю
контролюють Нацраду. Зараз я бачу, робляться рухи в напрямку контролю медіапростору. На мою особисту думку, кінцева мета, якщо говорити про стратегію, це позбавити ефірних ліцензій таких мовників, зменшити аудиторію, не дати права мовити в ефірі на велику українську аудиторію. Це один з таких кроків, це перший крок для телеканалу "Еспресо", - зауважив він. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb