Петиція до Зеленського від інвесторів в об’єкти "Укрбуду" набрала необхідну кількість голосів: прогресу поки нема

22 травня 2020 року петиція інвесторів житлових комплектів “Укрбуд”набрала 25 000 необхідних підписів для розгляду президентом України

У петиції на сайті глави держави її автори нагадують, що Зеленський особисто приєднався до вирішення проблем понад 40 тисяч членів сімей інвесторів і в грудні 2019 року дав публічну обіцянку, що комплекси "Укрбуду" будуть добудовані "Київміськбудом".

"На жаль, на момент подачі цього звернення (21 квітня - ред.) можна відзначити майже повну відсутність прогресу у відновленні будівництва об'єктів будівництва - ЖК" Укрбуд ", адже з 23 об'єктів" Київміськбуд "прийняв тільки 5 (практично добудованих) житлових комплексів і фактично припинив прийняття інших об'єктів, мотивуючи це відсутністю підтримки з боку органів державної влади. Зокрема, ДАБІ (відмова у введенні в експлуатацію ЖК), КМДА і Київрада (відмова у скасуванні пайових внесків і затягування розгляду ряду питань), Міноборони (відмова перепідписувати договори) ", - йдеться в петиції.

Її підписанти просять Зеленського доручити першому заступнику керівника Офісу президента Сергію Трофимову провести відповідні наради, а також здійснити необхідні інші дії з представниками вищезгаданих органів влади та місцевого самоврядування, спрямовані на якнайшвидше врегулювання спірних питань і відновлення процесу передачі об'єктів будівництва ЖК "Укрбуд" для запуску будівництва.

"Хочемо підкреслити, що наше звернення не стосується питання фінансування будівництва ЖК "Укрбуд ". Ми зіткнулися з бюрократичними зловживаннями владою чиновниками з метою затягування процесу відновлення будівництва ЖК" Укрбуд "і свавільним ігноруванням рішення президента України. У нинішній складний для України час як ніколи важливо захистити інвестиції простих громадян України і унеможливити спад у будівельній галузі, яка є вкрай важливою і показовою для загального економічного стану України", - підкреслюється в петиції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb