Княжицький про смерть Матвієнка: у нього завжди була мрія об‘єднати українські церкви

Народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький нагадав, що Анатолій Матвієнко, який помер сьогодні, завжди був одним з лідерів національно-демократичних сил в Україні

Про це Княжицький написав на своїй сторінці у Facebook.

"Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем. У незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно-демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього завжди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною. У минулому році разом святили паски у церкві на Аскольдовій могилі", - написав Княжицький.

22 травня вранці стало відомо, що Анатолій Матвієнко помер.

У 2004 році під час президентських виборів Матвієнко керував Харківським регіональним виборчим штабом Віктора Ющенка. У 2006-2007 роках - народний депутат 5 скликання від блоку “Наша Україна” (№12 у списку), член УРП “Собор”.

У 2007 році був обраний народним депутатом 6 скликання від блоку “Наша Україна - Народна Самооборона” (№22 у списку) як голова Української республіканської партії “Собор”.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради за 17 округом (Вінницька область) як самовисуванець та член партії “Українська платформа “СОБОР”.

Народний депутат Верховної Ради 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії “Блок Петра Порошенка” (№32 у списку), був членом партії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb