Вбивство Хашоггі: сім'я журналіста пробачила його убивць

Салах Хашоггі, син убитого в Туреччині саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, заявив, що сім'я пробачила вбивць його батька

Про це він написав на сторінці у Twitter.

"В цю доброчесну ніч цього священного місяця ми згадуємо вислів Бога Всемогутнього в його священній книзі: "Відплата поганих вчинків рівноцінна їм, але той, хто помилує і примиряє - нагороду отримає у Бога". Таким чином, ми, сини мученика Джамаля Хашоггі, повідомляємо, що ми прощаємо тих, хто вбив батька - нехай він спочине з миром", - зазначив син вбитого журналіста.

Також зазначено, що рішення пробачити вбивць батька сім'я прийняла під час місяця Рамадану - священного посту для мусульман.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.

  • Нагадаємо, про зникнення 59-річного саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, який проживав у США, стало відомо 3 жовтня 2018 року - наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі оформити документи для шлюбу зі своєю нареченою. Турецька поліція заявила, що у будівлі консульства журналіста вбили. 
  • Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста у своєму консульстві, але заявила, що не знає, де тіло. Через убивство саудівського журналіста Хашоггі заарештовано 18 підозрюваних.
  • Видання Reuters із посиланням на джерела, близькі до саудівської розвідки та королівського двору, повідомило, що вбити Хашоггі наказав радник кронпринца Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман Сауд аль-Кахтані. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство Хашоггі було заздалегідь спланованим.
  • ЦРУ назвало замовником убивства Хашоггі кронпринца Мухаммеда бін Салмана.
  • Спеціальна комісія в ООН, яка розслідує вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, вважає саудівського принца Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда основним підозрюваним.
  • У Саудівській Аравії суд засудив п’ятьох причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі до смертної кари, ще три людини засуджені до тюремного ув’язнення.