У Франції у водіїв з телефоном в руках тепер зможуть забирати права

У Франції з 22 травня 2020 року посилено покарання за кермування авто з мобільним телефоном в руках. Водій, зупинений за використання телефону за кермом, може бути негайно позбавлений прав при здійсненні інших порушень ПДР

Про це, а також про посилення заходів боротьби з водінням у стані сп'яніння, повідомив Комітет з питань дорожньої безпеки при уряді Франції, передає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

Досі за мобільний телефон в руках водіїв у Франції карали штрафом 135 євро і нарахуванням трьох штрафних балів (при 12-ти максимально можливих). Відтепер у водія, зупиненого за незаконне використання телефону, поліцейські можуть додатково прямо на місці вилучити права на три доби з подальшим позбавленням прав на півроку і навіть рік.

Негайне і суворе покарання чекає всіх, хто "з телефоном в руках" одночасно порушить інші правила дорожнього руху. Йдеться перевищенні швидкості, перетин суцільної лінії, невключення поворотника, неправильний обгон, непропуск пішохода і багато іншого. Довгий список цих "супутніх" порушень затверджений урядовим указом від 18 травня. Цієї п'ятниці указ вступив в силу, нагадав в спеціальній заяві Міжміністерський комітет з питань дорожньої безпеки французького уряду.

Комітет нагадав, що використання мобільного телефону за кермом стає причиною кожного десятого ДТП у Франції з травматичним результатом.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb