Уточнення від МОЗ: Київ може переходити на другий етап виходу з карантину, метро готове

Рівень захворюваності в Києві зараз становить 11.7 на 100 тис. населення за норми 12, тому Київ може переходити на другий етап пом'якшення карантину, повідомив уточнені дані міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Про це він на своїй сторінці в суботу, 23 травня 2020 року, вже після завершення брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Хороша новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблення карантину.... Київ може переходити на другий етап виходу з карантину", - заявив Степанов.

Також міністр зазначив, що рішення про чергове послаблення – справа міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Крім того, Стенпанов поінформував, що в п'ятницю заступник голови МОЗ Віктор Ляшко зустрівся зі співробітниками Київського метрополітену.

"Співробітники відповідально поставилися до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Вони розробили дистанційні розмітки, закупили термометри і захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про Covid-19", - наголошується в повідомленні.