Польща прийняла нові правила перетину кордону для студентів й готова відкрити КПВВ у Нижній Сілезії

Міністр внутрішніх справ та адміністрації РеспублікиПольща Маріуш Камінський підписав поправку до регламенту про тимчасове припинення або обмеження прикордонного руху на конкретних пунктах пропуску

Поправка до регламенту розширює перелік осіб, яким надано дозвіл на в'їзд на територію Польщі, передає Еспресо.TV із посиланням на Польcьке радіо.

Йдеться водіїв за кермом міжнародного транспорту та подорожуючих транзитом іншими транспортними засобами.

Також надано дозвіл на в'їзд до Польщі учням і студентам, які навчаються в Польщі та громадянам країн-членів Європейського Союзу, Європейського економічного простору або Швейцарської Конфедерації для подорожі через Польщу до місця проживання чи перебування, тривалістю не більше 12-и годин, що обраховвуються від моменту перетину кордону. Ці особи також звільнені від карантину.

За даними Міністерства, необхідність включення учнів та студентів до категорій, які мають право перетинати кордон, є результатом розкладу іспитів, прийнятого Міністерством національної освіти для учнів, які закінчили навчання в польських початкових та середніх школах.

Окрім того, прем’єр Польщі Матеуш Моравецький відповів на прохання локальної влади Нижньосілезького воєводства та низки чеських країв, що під час нещодавньої телеконференції закликали очільників урядів Польщі та Чехії відкрити польсько-чеський кордон. Йдеться насамперед про можливість поїздок транскордонних працівників на роботу, а також про стимуляцію туристичної галузі, що занепала через епідемію.

"Незабаром (прикордонні – ред.) переходи будуть відчинені", - повідомив він.

"Я хочу сказати, що найближчим часом решту кордонних переходів ми намагатимемося дуже швидко відкрити, аби тим, хто їздить на роботу, полегшити життя у такому режимі, як це було в ситуації перед коронавірусом", - наголосив Моравецький.

У зв’язку з епідемією COVID-19, на даний момент польсько-чеський кордон у Нижній Сілезії можна перетинати лише у прикордонних пунктах в Якушицях та Кудові. Натомість у Бобошові і Завідові КПП відкриті лише для транскордонних працівників.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine