Росіяни в зоні ООС били з важкої артилерії та заборонених мінометів, але після відповіді від ЗСУ втратили 4 бойовиків

У неділю, 24 травня, російські війська на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями 122-мм артилерійські системи, 120-мм і 82-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти зі 122 мм артилерійських систем обстрілювали околиці Кам’янки з напрямку окупованої Василівки.

Поруч із Авдіївкою загарбники випустили 20 мін калібру 82 мм, а також застосовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

По околицях Красногорівки російські терористи били з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, по оборонцях Новотроїцького та тричі біля Старогнатівки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Водяне російські найманці з мінометів 120 мм та 82 мм випустили 13 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового загарбники застосували 120-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По укріпленнях неподалік Новолуганського з окупованого селища Байрак росіяни випустили у бік Об’єднаних сил 30 снарядів зі ствольної артилерії калібру 122 мм і 26 мін калібрів 120 мм і 82 мм.

Втрат серед українських військових унаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано.

Об'єднані сили відповіли на обстріли окупантів вогнем зі штатного озброєння. За даними розвідки, 24 травня бійці ООС знищили двох російських окупантів та щонайменше двох поранили.

Від початку доби 25 травня росіяни стріляли в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Піски зі 120-мм мінометів, а біля Мар’їнки - зі станкових протитанкових гранатометів. Втрат серед українських захисників унаслідок цих обстрілів немає.

Українські військовослужбовці відповіли прицільним вогнем по позиціях окупантів.