Шмигаль не виключає, що в.о. міністрів освіти, культури та енергетики можуть очолити міністерства

Прем'єрміністр України Денис Шмигаль заявив, що заступники, які виконують обов'язки міністрів освіти, культури та енергетики, працюють достатньо ефективно і мають перспективу стати міністрами

Про це Шмигаль заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Відбулося дві заміни (при зміні Кабміну - ред.), але не були підібрані кандидати на міністрів культури, освіти і енергетики. На сьогоднішній день заступники міністрів, які виконують обов’язки, роблять це достатньо ефективно. У них теж є перспективи, ми на них теж дивимося як на кандидатів, які можуть стати міністрами", - зазначив очільник уряду.

Шмигаль також зауважив, що паралельно триває пошук нових людей на ці посади.

За його словами, тут питання не так в "кадровому голоді", є достойні люди, яких би хотіли взяти в Кабмін, але вони зайняті в інших сферах, займаються улюбленою справою і їм важко прийняти рішення.

"Є люди, які бояться, кажуть "я не самогубець, зараз криза, тому не зараз". Це складний процес, ми не хочемо помилятися", - додав Шмигаль.

Наразі в.о. міністра енергетики та захисту довкілля є Ольга Буславець, в.о. міністра освіти і науки - Любомира Мандзій, в.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb