Тортури з протигазом і кайданками: ДБР повідомило подробиці зґвалтування жінки поліцейськими на Київщині

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції за фактом зґвалтування та побиття

Про це повідомила пресслужба відомства.

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений у своєму кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали як свідка, - вдягав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Поліцейські також побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, вони ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Наразі слідчі готують повідомлення про підозру поліцейським та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без застави.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).