Компанія з РФ хоче заборонити Roshen використовувати етикетку цукерок “Ромашка”

Компанія з Москви “Рот Фронт” через суд Євросоюзу хоче заборонити українській корпорації Roshen використовувати етикетку цукерок “Ромашка”

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на рішення суду.

Судовий спір між цими компаніями триває ще з 2017 року. У грудні 2016 року українська компанія подала заявку на реєстрацію етикетки, але у 2017-му російська компанія оскаржила цей намір.

Російська фірма вважає, що Roshen не має права використовувати такий зовнішній вигляд етикетки, бо він схожий на їхню продукцію, тому споживач може переплутати виробника. А “Рот Фронт” зареєструвала цю етикетку раніше.

Рішення суд ухвалює у шаховому порядку: у липні 2018 року суд задовольнив заявку російської фірми і відхилив заявку Roshen. У листопаді 2018-го суд вже задовольнив вимогу української корпорації - скасував перше рішення і визнав, що етикетки не настільки схожі, аби споживачі їх сплутали.

13 травня 2020 року суд скасував останнє рішення та знову став на бік російської компанії. Судові витрати за “Рот Фронт” має сплатити Бюро інтелектуальної власності ЄС, а Roshen повинна погасити свої витрати сама.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb