Обігнав YouTube та Netflix: TikTok заробив найбільше в світі за покупки всередині додатку

Сервіс для обміну відеоповідомленнями TikTok за підсумками квітня заробив $78 млн на покупках всередині додатку

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані аналітичної компанії Sensor Tower.

При цьому дані Sensor Tower не враховують ігри та рекламу. 

Відзначається, що це найбільший результат серед мобільних додатків в світі. Зокрема, TikTok випередив YouTube, Tinder і Netflix, які більше покладаються на модель підписки.

За даними Sensor Tower, виручка TikTok і його китайського клона Douyin виросла в 10 разів у порівнянні з квітнем минулого року. Більшу частину виручки приніс китайський ринок - 86,6%. Ще 8,2% TikTok заробив на продажах в США.

В обох додатках (і в TikTok, і в орієнтованому на Китай Douyin) є система покупки внутрішньої валюти, яку можна витрачати на підтримку вподобаних авторів відео.

За даними Sensor Tower, ні TikTok, ні Douyin не ввійшли в топ-10 Google Play за обсягом покупок всередині додатку, проте посіли перше місце серед додатків App Store.

На другому місці в загальному рейтингу опинився YouTube, який заробив на внутрішніх покупках майже $ 76 млн. Велика частина виручки від продажів всередині програми YouTube припала на ринок США - 56,4%. Також в топ-5 увійшли додаток Tinder, стрімінговий сервіс Disney + і відеосервіс Tencent Video.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb