ОГП проти САП: у Холодницького закликали Венедіктову "не тиснути та не ганьбити правоохоронну систему"

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закликали генерального прокурора Ірину Венедиктову не чинити тиск на роботу антикорупційного органу

Про це йдеться у зверненні на Facebook.

Спецпрокурори вважають, що конфлікт з генпрокурором пов'язаний з "політичними елітами".

"Наполегливо закликаємо генерального прокурора не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і ганьбити правоохоронну систему", - йдеться у зверненні.

Також в САП зазначили, що на даний момент на розгляді Вищого антикорупційного суду перебувають більше 200 кримінальних справ, обсяг яких становить тисячі томів.

"...Ще 5 років тому (обвинувачені - ред.), могли зателефонувати генеральному прокурору і вирішити всі проблеми в "режимі online". Однак, незважаючи на все, в даний час вони є підсудними і знаходяться в суді на лаві", - повідомили в САП.

Там заявили, що обсяги справ, у яких суддям Вищому антикорупційному суду необхідно розібратись та поставити крапку, становлять тисячі томів.

"При цьому суд є незалежним та здійснює правосуддя згідно із процедурою, встановленою законом, а не у відповідності до побажань Холодницького, Ситника чи навіть Венедіктової", - додали в САП.