Доба в зоні ООС: окупанти застосували заборонені міномети, гранатомети і кулемети

У середу, 27 травня, російські війська на Донбасі 7 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Новотроїцького противник зранку обстріляв українські оборонні укріплення з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, ввечері - з гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Широкіного ворог задіяв гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Поблизу Старогнатівки окупанти обстріляли оборонні укріплення українських військових зі стрілецької зброї.

У ранковий час бійці ООС біля Мар’їнки помітили проліт ворожого безпілотника, який збили зі штатного озброєння.

По опорних пунктах у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" загарбники відкривали вогонь із мінометів заборонених калібрів і гранатометів.

Так, із мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових і протитанкових гранатометів російські терористи стріляли біля населеного пункту Луганське. Неподалік Кримського та Новолуганського окупанти використовували 82-мм міномети.

Українські військові відповіли окупантам із чергових вогневих засобів.

27 травня втрат серед бійців ООС унаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано.