Директор Довженко-Центру подав у відставку через відсутність фінансування

Директор Національного центру Олександра Довженка у Києві Іван Козленко написав заяву на звільнення через неотримання установою фінансування

Заяву він оприлюднив у Facebook.

 "Паспорт бюджетної програми Мінфін повернув Мінкульту без погодження. Отже, фінансування не буде", - написав він.

В заяві він просить призначити тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора "Національного центру Олександра Довженка" з керівного складу підприємства.

"На жаль, через кричущу некомпетентність та відвертий саботаж новопризначеної на сумнівному конкурсі голови Держкіно Кудерчук М.М. та начальника управління економічного розвитку та фінансів Міністерства Якубівського В.В., паспорти бюджетної програми 3806030 досі не підписані, в Міністерство фінансів України надано завідомо некоректну інформацію по результативних показниках Центру, а будь-яка комунікація з Центром з боку обох посадових осіб ігнорується", - пише Козленко.

Він написав, що нескінчення переформатування та "реформування" Міністерства (тричі за пів року) призвело до остаточного провалу державної культурної політики.

"Керувати ліквідацією Національного центру Олександра Довженка, розвитку та встановленню міжнародної репутації котрого я присвятив 8 років свого життя, я відмовляюсь", - підсумував Козленко.