Напади на поліцейських і арешти: ще в двох містах США спалахнули масові безлади

У Сполучених Штатах відбулися масові протести, що закінчилися зіткненнями з поліцією, ще в двох містах - Лос-Анджелесі і Мемфісі

Про це повідомляє CNN.

У Лос-Анджелесі (Каліфорнія) в акції взяли участь кілька сотень людей. Вони виступили проти насильства з боку правоохоронців. При цьому деякі з демонстрантів вчинили напад на поліцейський автомобіль. У результаті сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

У Мемфісі (Теннесі) в результаті зіткнень між демонстрантами і поліцією було затримано як мінімум двоє учасників протесту.

Зазначимо, протести в США почалися в Міннеаполісі на початку тижня. Тоді, 25 травня, під час жорсткого затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд, який підозрюється у підробці документів і вчинив спротив під час арешту. Зі слів поліції, Флойд перебував у цей час під впливом наркотиків.

Після цього в Міннеаполісі спалахнули масові безлади, учасники яких атакували поліцейські дільниці та влаштували масштабну пожежу. Мародери пограбували місцеві супермаркети.

Губернатор штату Міннесота Тім Уолз заявив, що обстановка в місті переросла в надзвичайну ситуацію і закликав ввести у місто Нацгвардію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb