"Це смішно", - Буславець відреагувала на звинувачення Лероса в конфлікті інтересів та корупції через роботу сина в Енергоатомі

Т. в. о. міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що її син прийшов в Енергоатом після магістратури, займає там найнижчу посаду та ні на що не впливає

Звинувачення нардепа-"слуги Лероса в. о. міністра Ольга Буславець прокоментувала на брифінгу, передає "Ліга.Бізнес."

Т.в.о. міністра енергетики Ольга Буславець назвала смішними звинувачення в корупції з боку народного депутата Гео Лероса через її доручення НАЕК Енергоатом "майнити крипту". 

Вона зазначила, що сама запропонувала Енергоатому розглянути можливість відкрити майнинговий дата-центр після робочого засідання, де представник компанії повідомив їй про можливість організувати додатковий ринок збуту.

"Ще минулої осені якась компанія запропонувала Енергоатому розмістити дата-центр на майданчику Запорізької атомної станції, щоб забезпечити постійний збут електроенергії. Тому було розпорядження розглянути, наскільки це можливо реалізувати", - сказала Буславець та додала, що не бачить в цьому нічого поганого.

Читайте також: Виробництво атомної енергетики скоротилось до історичного мінімуму, - Енергоатом

Ольга Буславець зауважила, що її син прийшов в Енергоатом-Трейдинг після отримання ступеня магістра з економіки, а його посада в підрозділі Енергоатому "ні на що не впливає".

"Для мене ця ситуація навіть смішна. Якби мій син був топ-менеджером або займав найвищу посаду .... Це найнижча посада, яка відповідає його кваліфікації. Якщо ця людина (Лерос, - Ред.) вважає, що мій син може впливати на роботу Енергоатому - мені дуже смішно ", - заявила в.о. міністра енергетики.

Буславець нагадала, що при призначенні на свою посаду, її разом з сім'єю перевіряли щодо зв'язків, і при необхідності вона готова ще раз пройти цю перевірку.

"Мені приховувати нічого", - констатувала т. в. о. міністра Буславець.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb