"Може будь-коли з'явитися на судове засідання в Україні", - в САП відреагували на звільнення Онищенка з-під варти в Німеччині

В Спеціальній антикорупційній прокуратурі заявили, що оскарження рішення суду Німеччини про відмову екстрадувати колишнього нардепа Олександра Онищенка не передбачено

Коментар щодо рішення німецького суду Ольденбурга не видавати Онищенка оприлюднила прес-служба САП.

Як зазначили в САП,оскарження рішення суду Німеччини про відмову екстрадувати колишнього нардепа Олександра Онищенка не передбачено, але воно може бути переглянуто при появі нових обставин. Розгляд кримінального провадження в Україні проти екс-нардепа продовжується.

Читайте також: Німецький суд відмовив у екстрадиції нардепа-втікача Онищенка

"Наголошуємо, що це рішення суду м.Ольденбурга не впливає на розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього нардепа, яке слухається Вищим антикорупційним судом, оскільки ще 21 січня 2020 року судом у порядку ч.3 ст.323 Кримінального процесуального кодексу України надано дозвіл на спеціальний судовий розгляд, тобто за відсутності обвинуваченого (in absentia)", - підкреслили в заяві.

"Як і раніше колишній народний депутат може будь-коли з’явитися в Україну та брати участь в судових засіданнях", - додали в Спеціальній антикорупційній прокуратурі..

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb