Росія відмовилася підтримати глобальне припинення вогню без зняття санкцій

Представник Росії в Радбезі ООН заявив, що глобальне перемир’я неможливе без зняття санкцій

Про це фактично говориться в заяві заступника постпреда РФ при ООН Геннадія Кузьміна.

"Знаходимо вкрай важливим заклик Генерального секретаря ООН до глобального перемир’я від 23 березня 2020 року. Однак цей заклик був би неповним у відриві від заклику до зняття санкцій, які можуть підірвати здатність держав протистояти викликам пандемії", - заявив Кузьмін.

Спікер постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко заявив, що РФ повертається до старої практики шантажу.

"Російська делегація відверто заявляє на засіданні Радбезу ООН про захист цивільних осіб в збройних конфліктах, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню. Раніше ми чули лише те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби із COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик - шантажу", - написав дипломат.

За словами Ніколенка, заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту.

«Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде», — підкреслив дипломат.

У березні генсек ООН Антоніу Гутереш закликав припинити всі збройні конфлікти в світі через коронавірус.

Президент Франції Еммануель Макрон у квітні висловив сподівання, що президент РФ Володимир Путін підтримає глобальну ініціативу про припинення усіх військових дій на планеті через пандемію коронавірусу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb