Справа Шеремета: поліція змінила маршрути підозрюваним для підтвердження своєї версії, - "Слідство.Інфо"

Слідчі Нацполіції, які розслідують вбивство Павла Шеремета, змінили маршрут людей, які підкладали вибухівку під авто, щоб версія виглядала переконливою

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на текст нової підозри.

"Після цього Кузьменко та Антоненко залишили місце паркування автомобіля Шеремета П.Г. (…) в подальшому через двори повернулися на вул. О. Гончара, де через провулок Чеховський звернули в квартал між вулицями Бульварно-Кудрявська і Гончара", — йдеться у підозрі.

Натомість журналісти продемонстрували відео з камер спостереження, які підтверджують, що маршрут підозрюваних не відповідає описаному у документі: вони пішли далі.

На думку журналістів, поліція "скоротила" маршрут для того, щоб версія, що чоловік і жінка, які підкладали вибухівку під машину Павла Шеремета в ніч перед вбивством, повернулися у будинок на вул Гончара, 28Б. Саме там, за версією поліції, на той час мешкав Антоненко. Хоча сам він це заперечує.

Згідно з раніше оприлюдненими і поліцією, й журналістами даними, у ніч з 19 на 20 липня 2016 року чоловік та жінка вийшли з арки на вулиці Гончара у Києві, пройшли дворами до авто журналіста Шеремета, куди жінка прикріпила вибухівку. Відповідно до відео з камер спостереження, вони залишили місце злочину прилеглими вулицями.

Раніше журналісти оприлюднили відео з камер спостереження, яке не показувала поліція. З нього, видно, що востаннє пара з’являється на відео на алеї на вулиці Бульварно-Кудрявській.

Під час брифінгу у грудні, коли міністр Арсен Аваков оголосив про нові затримання в справі Шеремета, було оприлюднено саме той маршрут, який показували журналісти: востаннє пара з’являється на вулиці Бульварно-Кудрявській. 

Ні журналісти, ані поліція раніше не демонстрували відео, яке підтверджувало б, що підозрювані "через двори повернулися на вул. О. Гончара", як зазначено в тексті підозри.