ТКГ домовилась про узгодження списків на обмін полоненими, - ОП

Під час засідання відеоконференції Тристоронньої контактної групи сторони домовились щодо обговорення на наступному засіданні списків на обмін полоненими

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"У межах роботи гуманітарної групи було досягнуто домовленості щодо обговорення на наступному засіданні сформованих списків на взаємне звільнення утримуваних осіб", - йдеться у повідомленні.

Представники СММ ОБСЄ повідомили про те, що патрулі зафіксували важку техніки на території ОРДЛО.

Тривають консультації щодо повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню та оновленого плану розмінування як необхідних умов для продовження процесу розведення сил і засобів.

Сторони продовжили обговорення відкриття нових КПВВ на лінії розмежування, зокрема в Золотому. Також про забезпеченняперетину КПВВ абітурієнтами в межах вступної кампанії, визначивши це гуманітарною підставою.

Під час роботи економічної групи українська сторона наголосила, що відновлення банківської системи, системи оподаткування може відбутися відповідно до законодавства України. Російська сторона не заперечувала проти важливості верховенства українського законодавства на тимчасово непідконтрольній території.