Упродовж доби росіяни на Донбасі 7 разів обстріляли бійців ООС, але втратили 5 бойовиків і міномет

У четвер, 28 травня, російські війська 7 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Павлополя окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Неподалік Широкіного загарбники стріляли з мінометів калібру 82 мм, а біля Старогнатівки задіяли ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

По опорних пунктах у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці відкривали вогонь із озброєння, яке давно мало бути відведене від лінії розмежування.

Так, біля Кримського окупанти двічі застосували 120-мм міномети, випустивши загалом 13 мін, та ще одного разу обстріляли українські позиції із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На околицях Богданівки російські терористи відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Втрат серед бійців Об'єднаних сил унаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано.

Українські військові відповіли загарбникам на обстріли. За даними розвідки, 28 травня бійці ООС ліквідували одного та поранили чотирьох окупантів, а також знищили один міномет противника.

Від початку доби 29 травня російські війська в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Богданівка вели вогонь із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Втрат серед українських військових унаслідок цього обстрілу немає.

Бійці ООС відповіли на провокацію вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів.