"Слуги народу" обговорять питання про ймовірну відставку Авакова на засіданні фракції

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив, що 1 червня на засіданні фракції "Слуги народу" буде порушено питання про ймовірну відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це Монастирський заявив у етері Еспресо.TV.

"Відверто, позиції ще не сформовано – ми на фракції ще не обговорювали, в нас засідання відбудеться у понеділок ввечері, якраз після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати", – сказав Монастирський.

Він зазначив, що головним при оцінюванні ефективності керівництва МВС стане те, наскільки швидким було сприяння в розслідуванні у справах щодо катування та зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції та стрілянини у Броварах.

"Я прихильник того, що в цих випадках треба і причини, які призвели до цих випадків, і реакції відповідних органів на цю ситуацію. Тобто чи були факти приховування доказів за цими справами, наскільки було сприяння і яким швидким було розслідування. Я думаю, що це буде ключовим в оцінці й ефективності, в тому числі керівництва Національної поліції та профільного міністерства", – додав Монастирський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.