Трамп переніс саміт G7 та запропонував запросити на нього Путіна

Президент США Дональд Трамп переніс саміт "Великої сімки" на вересень та запропонував запросити на нього російського лідера Володимира Путіна

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Трамп заявив про перенесення саміту G7 з червня на вересень – після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від особистої участі в ньому в зв'язку з пандемією коронавірусу.

За словами Трампа, саміт повинен пройти у вересні або пізніше, точної дати поки немає. Планувалося провести його в червні в резиденції Кемп-Девід.

Президент США пояснив своє рішення про перенесення саміту не коронавірусом, а тим, що G7 у нинішньому форматі, являє собою дуже застарілу групу країн, яка не відображає те, що відбувається в світі.

До "Великої сімки" входять США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Японія, Канада та Італія – найбільші індустріально розвинені демократичні держави світу. На думку Трампа, участь в саміті, крім них, повинні брати Австралія, Росія, Південна Корея та Індія. Про Китай, стосунки Вашингтону з яким останнім часом все більш напружені, Трамп не згадав.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine