У Закарпатській ОДА назвали причину блокування пункту пропуску на кордоні з Угорщиною

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив, що роботу пропускного пункту "Тиса" 31 травня заблокували перевізники, які відмовлялися розмитнювати товари з Італії

Про це повідомляє Урядовий портал.

За його словами, уранці у пункті пропуску "Тиса" окремі перевізники заблокували рух на українсько-угорському кордоні. Вони відмовлялися розмитнювати товар, який завозили в Україну.

"27 травня дав доручення правоохоронним органам: прокуратурі, СБУ, щоб посилити контроль за переміщенням так званих бусиків, автоперевізників, які через пункт пропуску Захонь-Чоп прибувають на територію України. Спротив чинили особи, які не хочуть за жодних обставин декларувати товарну групу, яку вони перевозять і не хочуть сплачувати у передбачений законом спосіб митні платежі до державного бюджету",  – сказав Петров.

За його словами, ситуація, склалася через необхідність декларування товарів, які перевозилися так званими італійськими бусами. Це товари, які придбали наші співвітчизники в Італії і направляють в Україну під виглядом приватних посилок.

"Через подрібнення великої партії товару і перевезення його під виглядом посилок, сплачуючи певний хабар, вдавалося уникати офіційних платежів. Гроші потрапляли у кишені корупціонерів, а не до бюджету", - додав Петров.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine