"Антифа" у США оголосять терористичною організацією, - Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив про намір визнати терористичною організацією рух "Антифа", що об'єднує низку ліворадикальних організацій на тлі масових заворушень, які охопили низку американських міст

Про це повідомляє Голос Америки.

"Про це Трамп написав у Твіттері після того, як низка офіційних осіб як з Республіканської, так і з Демократичної партії, назвали екстремістські групи та прибулих з інших міст демонстрантів відповідальними за спалахи насильства під час протестів у великих містах США", - йдеться в повідомленні.


За кілька годин до цього міністр юстиції США Вільям Барр заявив, що за безладами, які пронеслись країною після смерті 46-річного Джорджа Флойда, стоять так звані антифашистські організації та анархісти.

Читайте також: "Антифа" треба навчити, що цього робити не можна", - Трамп готовий надати федеральні війська для придушення заворушень у Міннеаполісі

"Насильство, яке спровоковане і втілюється "Антифа" і іншими подібними групами в зв’язку з заворушеннями, є внутрішнім тероризмом і отримає відповідну відповідь", - заявив прокурор.

Він додав, що мін'юст має намір "затримати та висунути звинувачення проти насильницьких радикальних агітаторів, які вкрали мирний протест та порушили федеральний закон".

Зазначимо, у 2018 році учасники "Антифа" побили 38-річного Пола Уешла. На чоловіка напала група представників руху, коли він брав участь в демонстрації в Портленді. Як розповів потерпілий, нападники вимагали кинути на землю прапор США, який він тримав в руках.

Ще один інцидент за участі "Антифа" стався у 2019 році в тому ж Портленді. Тоді антифашисти побили журналіста та блогера Енді Го, який у своїх публікаціях звинувачував рух в насильстві. Після того Трамп пообіцяв визнати "Антифа" терористами, але остаточного рішення так і не було.

У Міннеаполісі спалахнули масові протести, що переросли у безлади, через смерть афроамериканця Джорджа Флойда незабаром після його затримання місцевими правоохоронцями за підробку документів. Один із поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло. За словами правоохоронців, Флойд чинив опір під час затримання і перебував під впливом наркотиків.

Заворушення поширилися на всю територію США. Учасники безладів атакують поліцейські дільниці, вчиняють підпали і грабують магазини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb