"Голос" 2 червня зареєструє в Раді проєкт постанови щодо звільнення Авакова, - нардеп Осадчук

Нардеп Андрій Осадчук повідомив, що на засіданні Верховної Ради 2 червня фракція "Голос" планує зареєструвати проєкт постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це після засідання правоохоронного комітету повідомив депутат від "Голосу" Андрій Осадчук, передає hromadske.

Осадчук повідомив, що що на засіданні Верховної Ради 2 червня фракція "Голос" планує зареєструвати проєкт постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Причина такого рішення - випадки у Кагарлику і Броварах, а також загалом провалена реформа МВС.

"Він 6 років відповідає за реформу внутрішніх справ. Вимога реформа взагалі почалася з того, що 6,5 років тому ми на Майдані купили своїми голосами на виборах і податками вбивць, які вбивали українців на Хрещатику. Основною задачею було - не допустити наявність в лавах МВС перевертнів у погонах, садистів", - сказав нардеп.

Осадчук наголосив, що 2 червня фракція "Голос" зареєструє проєкт постанови, але спочатку планує зібрати максимальну кількість підписів депутатів. 

"Наприкінці сесійного дня ми побачимо кількість підписів, цей документ буде зареєстрований і далі він має пройти певну процедуру у Верховній Раді", - зазначив нардеп.

Депутат пояснив, що фракція робить це, бо історії з Кагарлика та Броварів - "це не ексцес виконавця, це не спрацювала система".

"Реформа, яка тривала 6 років, призвела до того, що поліція залишається джерелом небезпеки для українських громадян", - сказав Осадчук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb