Зґвалтування в Кагарлику: у справі можуть з'явитися нові підозрювані, - голова правоохоронного комітету Ради

У справі про зґвалтування жінки поліцейськими в Кагарлику Київської області можуть з'явитися нові підозрювані - люди, які могли знати про злочин і не вжити заходів для його припинення

Про це заявив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, передає "РБК-Україна".

За його словами, якщо з'ясується, що про злочин знали інші працівники поліції і не вжили заходів для його припинення, їх також можуть притягнути до відповідальності.

"Щодо того, чи були вистріли у відділенні і чи були свідки з правоохоронних органів, які бачили цей злочин, але не припинили його. Це також є наступна кваліфікація, це покривання тяжкого та особливо тяжкого злочину, а саме про такий злочин ідеться", - сказав Монастирський.

Нардеп зазначив, що наразі на можливу причетність до злочину перевіряють весь склад поліцейського відділення Кагарлика, у тому числі керівництво.

"Йдеться про те, чи знав керівник, що у його відділенні здійснюються допити. Попри очевидну відповідь слідство встановлює і найближчим часом надасть таку відповідь", - сказав Монастирський.