$2,3 млн, квартири та два Land Cruser вартістю нібито по $800: депутат від ОПЗЖ задекларував статки за 2019 рік

Нардеп партії "Опозиційної платформи - "За життя" Суто Мамоян у 2019 році задекларував дві квартири та автомобілі, вказавши в декларації,що вони вартували дешевше за ринкові ціни

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нардеп партії "Опозиційної платформи - "За життя" Суто Мамоян у 2019 році задекларував дві квартири та автомобілі, вказавши в декларації, що вони вартували дешевше за ринкові ціни.

Зазначається, що у декларації йдеться, що 11 липня минулого року Мамоян отримав у власність два елітні авто 
Toyota Land Cruse 200 2017 та 2018 року випуску. У своїй декларації кожну автівку він оцінив у 20 тис. грн (ринкова вартість таких автомобілів у 2019-му, за оцінкою аналітиків профільного автомобільного ресурсу "Auto Ria", становила від $62 тис. за одиницю).

Окрім того, 27 червня 2019 року Мамоян став власником двох квартир у столиці на березі Дніпра площею 124,7 та 125,1 кв. м.

Повідомляється, що у декларації Мамояна кожна з цих квартир оцінена у 500 тис. гривень, при тому, що ринкова вартість квартир такого метражу у Києві у цьому комплексі у 2019-му році, за даними експертки з продажу нерухомості Варвари Бочай, стартувала від $1,2 тис. за кв. м. За її словами, придбати таку нерухомість за ціною, яка вказана у декларації Мамояна, було б нереально, бо вона "значно занижена".

Відтак, ціна кожної з двох квартир, вказаних у декларації депутата Мамояна, занижена майже у вісім разів. Адже квартири з таким метражем і у цьому комплексі станом на червень 2019 року продавались за майже 4 млн грн.

Згідно з декларацією, доходи Мамояна у 2019 році склали:

 - заробітна оплатп, отримана до обрання депутатом за основним місцем роботи – ТОВ "М’яспром", де він працював заступником директора (30 тис. 975 грн / близько 3,9 тис. на місяць, якщо розподілити на перші вісім місяців 2019 року, коли Мамоян не був депутатом);

- робота народним депутатом (155 тис. 510 грн / близько 39 тис. на місяць, якщо розподілити на чотири місяці, протягом яких Мамоян був народним депутатом);

- подарунок від матері Гавяз Мамоян (1 млн грн у негрошовій формі (ця сума дорівнює вартості двох вищезгаданих квартир, задекларованих Мамояном).

При цьому сам Суто Мамоян, згідно з декларацією, має статки у готівці: $2,3 млн  та 2,6 млн грн, - а також €340 тис.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb