Ціни на нафту пішли вгору на тлі новин про ймовірне скорочення видобутку

Ціни на нафту зросли на тлі інформації про віртуальний саміт, що пройде наприкінці тижня, й на якому великі виробники домовляться про продовження безпрецедентного скорочення нафтовидобутку

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $38,69 за барель, що на $0,37 (0,97%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросли в ціні на $0,26 (0,73%) - до $35,70 за барель.

На відеоконференції, яка, ймовірно, відбудеться 4 червня, члени групи ОПЕК+ розглянуть питання про продовження скорочення видобутку на 9,7 млн ​​бар./добу (б/д) до липня або серпня.

“Скоріш за все, ОПЕК+ може продовжити поточні скорочення до 1 вересня і призначити до цього часу нараду, на якій буде прийнято рішення про подальші кроки”, - сказав глава Citi з досліджень у галузі сировинних товарів Едвард Морс.

В узгодженому в квітні плані ОПЕК+ рекордне скорочення поставок мало було статися в травні та червні. У період з липня по грудень воно знизиться до 7,7 млн ​​б/д. Минулого тижня джерела повідомили Reuters, що Саудівська Аравія веде переговори щодо продовження періоду максимального скорочення нафтовидобутку.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine