Комітет Ради не розглядав питання про відставку Авакова, - Яцик

Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності провів позачергове закрите засідання, на якому депутати з’ясовували обставини вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Кагарлицького райвідділу поліції на Київщині та перестрілки в Броварах, питання про відставку міністра внустрішніх справ Аресена Авакова не розглядали

Про це повідомляє chesno.

Перший заступник голови Комітету з правоохоронної діяльності, нардеп фракції "Голос" Андрій Осадчук зазначив, що закрита форма засідання була виправдана, адже "жахливі деталі щоденної роботи Кагарлицького відділку і деталі скоєних злочинів в процесі розслідування варто тримати конфіденційними".

"Скандал в Кагарлику – це результат роботи системи, що жодним чином не здатна ставити фільтри і запобіжники на шляху потрапляння в МВС негідників і садистів. Система їх покриває, злочинці в погонах не несуть зазвичай відповідальності, саме тому ми мало знаємо про злочини поліцейських в малих містах. Важлива суспільна інформація: після розголосу подій в Кагарлику і відсторонення всіх місцевих поліцейських люди почали подавати заяви про раніше вчинювані злочини в Кагарлику, про які боялися раніше повідомляти", - сказав Осадчук. 

У свою чергу нардеп фракції "Слуга народу" Юлія Яцик повідомила, що результати експертиз по кагарлицькій справі ще не надійшли.

"З огляду на позицію підозрюваних, результат по справі може бути зовсім неочікуваним. Наприклад, якщо судово-медична експертиза встановить, що зґвалтування не було.... то інші непрямі докази доволі слабкі, як на мою думку", - зауважила Яцик.

За словами Яцик, "задеклароване в ЗМІ рішення про відставку Арсена Авакова на комітеті не висувалося та не розглядалося". 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb