Максимум 6 кандидатів, а переможця обере Зеленський: Корнієнко розповів про праймеріз "Слуги народу" перед виборами мера Києва

За словами першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка, на праймеріз кандидата на мери Києва буде до шести претендентів

Про це Олександр Корнієнко заявив у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"У нас буде якийсь пул кандидатів. Там їх буде, напевно, чотири-п'ять, може бути шість. У результаті, два-три найбільш потенційних можливих претенденти потрапляють до президента і далі президент як лідер партії визначає, кому партія могла би довірити цю можливість. А партія, думаю, сприйме думку президента, поки що альтернативних ситуацій не було", - зазначив Корнієнко.

Корнієнко перелічив кандидатів, що вже висунулись на праймеріз:

"Нині охочих четверо - Ткаченко, Тищенко, Дубінський і Качура".

Він уточнив, що голова парламентського комітету з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко, якого фракція в понеділок рекомендувала на посаду міністра культури, "поки що не заявляв про самовідвід цього процесу".

Відзначимо, що першим про кандидатуру Ткаченка на пост міністра культури у уряді Шмигаля повідомив інший претендент на посаду мера Києва від "Слуги народу" Олександр Качура.

Корнієнко також зауважив, що намір народного депутата Олександра Качури стати мером столиці був несподіваним.

"Олександр Качура - це була така несподіванка, це був як би кіт у мішку в цьому процесі. Ми до останнього не розуміли його плани на життя - в плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну і що далі? Виявилося, що далі - мер Києва", - підкреслив він.

Корнієнко також зазначив, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який раніше заявив про свою можливу участь у виборах мера Києва, теоретично може брати участь у праймеріз.

"Як потенційного кандидата його можуть розглядати. Він не порушує тих критеріїв, які у нас є, вони не сильно формалізовані, але їх розуміють усі, хто нині причетний до виборчого процесу", - відзначив нардеп.

За словами Корнієнка, у Ляшка "досить високий рівень довіри, високий рівень упізнаваності", у нього "відсутні будь-які історії політичного негативного досвіду і політичного минулого, він професіонал" у своїй справі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb