"Торгували" посадою очільника Харківської ОДА: СБУ затримала шахраїв. ВІДЕО

При отриманні завдатку хабара у $100 тис. за посаду голови ОДА та $50 тис. за начальника податкової правоохоронці затримали зловмисників в одному з ресторанів Харкова

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У Харкові Служба безпеки України затримала зловмисників, які влаштували «розпродаж» одразу декількох державних посад. Ними виявились двоє жителів Києва та Одеси. Вони представлялися посадовцями та хизувалися зв’язками у владних структурах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за призначення кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації шахраї запросили $1 млн. Ще $100 тис. вони хотіли отримати за "продаж" посади начальника Головного управління Державної податкової служби Харківщини.

До цього випадку правоохоронці вже зафіксували отримання зловмисниками $60 тис. від харків’янки нібито за "допомогу" в одержанні мандата народного депутата на довиборах у парламент.

Затриманим інкримінують ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).

Відео затримання - СБУ:

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb