Чорногорія другою в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Чорногорія у вівторок, 2 червня, оголосила про припинення епідемії коронавірусу

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Чорногорії Міна Брайович привітала успіх країни в боротьбі з коронавірусом.

Ще до оголошення рішення в Інституті пояснювали, що формальне скасування стану епідемії не означає зникнення загрози і скасування заходів безпеки.

"Перша хвиля формально закінчилася, але заходи і накази міністерства, а також рекомендації інституту, як і раніше, залишаються в силі. Ситуація була динамічною, епідеміологічна ситуація змінювалася день у день, тому я припускаю, що певні обов'язкові заходи будуть переглянуті і скориговані з урахуванням ситуації на місцях", - зазначив помічник директора Інституту громадського здоров’я Сенад Бегич

За увесь час епідемії у Чорногорії підтвердили 324 заражень коронавірусом, з них 215 – одужали, 9 – померли. Населення країни – дещо більше 630 тисяч."Раніше Чорногорія оновила список країн, з яких дозволяє в'їзд і перебування в країні з 1 червня, однак Україна до списку не потрапила.

Нагадаємо, раніше Словенія першою в Європі оголосила про завершення епідемії, але в країні все ще залишаються хворі з підтвердженою інфекцією.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine