До Грузії пускатимуть туристів лише з негативним тестом на коронавірус

Іноземні громадяни, що планують приїхати до Грузії з туристичною метою, повинні будуть надати довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус

Про це заявив прем’єр країни Георгій Гахарія, повідомляє Грузія Онлайн.

За його словами, Грузія хоче стати і залишитися "вільною від коронавірусу", тому вимагатиме від туристів довідку про негативний результат лабораторного ПЛР-тесту на коронавірус.

"У туристів, які в’їжджатимуть до Грузії, повинен бути актуальний результат ПЛР-тесту, інакше людину просто не впустять.… Організовані туристичні групи зможуть в’їхати лише за дотримання цього правила", - заявив Георгій Гахарія.

Прем’єр додав, що передбачать можливість здати ПЛР-тест і всередині країни, але лише у винятковому порядку.

Туристичні групи, за його словами, будуть розміщуватися лише у "зелених зонах" - готелях, які перейдуть спецперевірку міністерства охорони здоров’я на дотримання усіх протоколів безпеки, що включають скринінг, безпечну організацію харчування, транспортування гостей тощо.

"До наших традицій – кухні, вина, пісень, гостинності і так далі – ми повинні додати ще один потужний бренд: Грузія як країна, ефективна у боротьбі з коронавірусом та вільна від вірусу. Інакше ми поставимо під загрозу репутацію країни", - зазначив Георгій Гахарія.

Нагадаємо, Грузія планує приймати іноземних туристів з 1 липня.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine