Горілчаний магнат Черняк хоче подати в суд на журналістів, які повідомили про його брехню в соцмережах

Голова холдингу Global Spirits, власник бренду "Хортиця" Євген Черняк має намір позиватися на журналістів видання "Букви" до суду за новину про те, що він підробив власний допис у соцмережі

Про позов повідомляє видання "Букви" .

30 травня журналісти опублікували новину, в якій розповіли, що Черняк взяв допис від 2018 року з цитатою пісні Володимира Висоцького та повністю його змінив, написавши "прогноз" на 2020 рік. Після цього він перепостив допис і зауважив, що все, про що він писав, справдилося.

“Зафіксуйте прогноз: рівно через два роки буде пандемія. Невідомий вірус спровокує кризу. Ціна на нафту впаде до історичного мінімуму. Кордони країн будуть закриті. Ілон Маск намагатиметься запускати пілотовані ракети, але вийде у нього не відразу. Травень буде холодним, як жовтень. З’явиться нова соціальна мережа, яка буде рівна за популярністю YouTube й складатиметься з відео різних користувачів. США і Китай боротимуться за світову першість. У результаті все буде добре! Так, і всім дуже знадобиться почуття гумору. Перевіримо через два роки цей прогноз”, – так виглядав видозмінений пост.

Так виглядає історія редагування допису у Facebook:

Перепост видозміненого допису:

Після того, як користувачі мережі та журналісти почали відверто сміятися з брехні, Черняк пост видалив.

Як зазначили у виданні, причина позову - інформація, що міститься в їхній публікації. Адвокати горілчаного магната назвали брехнею інформацію журналістів про те, що Євген Черняк проводить платні бізнес-форуми.

“У суді Черняку необхідно буде доводити зв’язок між поширеною інформацією і шкодою, яку вона заподіяла. Пояснювати, в чому саме ця шкода полягає і яким чином інформація вплинула на його репутацію. Раніше суд відмовив його компанії “Імідж холдинг” в задоволенні позову про захист ділової репутації, оскільки не було доведено, що його ділова репутація була порушена”, – пояснив адвокат видання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb