Окупанти показали відео потрапляння в полон солдата Добринського, яке сталося на межі з Кримом

Пресслужба управління ФСБ в окупованому Криму оприлюднила відео, на якому, за твердженням окупантів, зображено момент потрапляння в полон українського військового Євгена Добринського із 95-ї бригади ДШВ

Відео було викладено на каналах окупантів у YouTube.

Окупаційні силовики стверджують, нібито Добринський у стані сп’яніння був затриманий росіянами на мосту, коли йшов через адмінмежу в напрямку Кримського півострова.

Прикордонна служба ФСБ РФ у Криму також наводить слова Добринського на допиті.

“Я, Добринський Євген Вікторович. Проходжу службу в 95-й бригаді ДШВ, 13-му батальйоні. Відправлений був у відрядження три місяці тому охороняти адміністративний кордон із півостровом Крим. Наше завдання – охороняти залізничний міст. 29 травня, близько 22.00-23.00 пішов у село Сиваш по сигарети, де зустрів компанію місцевих, які розпивали алкоголь на зупинці. Ми курили травку. І ще мені дали, я в кишеню поклав”, – сказав полонений.

За словами Добринського, він нібито самостійно вирішив піти в бік непідконтрольної території Криму, бо був напідпитку.

“Дійшов до моста там, де мій товариш стояв. Він за мною не пішов, а я пішов уперед. За дамбою я спускався до води. Сидів на рейках. Йдучи далі, побачив двох озброєних людей, які прямували в мій бік. Після чого я їм помахав рукою. Сказав: “Привіт, не стріляйте. Я без зброї, прийшов з миром”. Після чого я сів на рейки, а вони підійшли і мене затримали. Коли мене затримували, я не давав тримати руки, щоб наділи на мене наручники. Вони надягли”, – розповів Добринський.

Окупаційні силовики за фактом інциденту порушили кримінальну справу “про незаконне перетинання державного кордону Росії”.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb