Опозиція та суспільство не дозволять знищити мову, - Княжицький

Владна команда на чолі з президентом Володимиром Зеленським намагається всіляко саботувати мовний закон або внести до нього такі зміни, що позбавлять його сенсу. Але опозиція не дозволить цього зробити

Про це журналістам повідомив народний депутат фракції "Європейської Солідарності" Микола Княжицький у кулуарах Верховної Ради, пише "Прямий".

"Опозиція в меншості, але українське суспільство, яке цінує і любить українську мову і хоче розвивати українську державу, в більшості. Тому опозиція разом з суспільством зроблять все, щоб не дозволити якимось чином вихолостити закон. Зараз влада його просто саботує. І це дуже прикро. Бо Зеленський обіцяв, що буде пряники всім роздавати, а уряд не поставив програму підтримки української мови, як це передбачено законом, в бюджет", - наголосив Княжицький.

"Уряд не створив центри вивчення української мови, уряд навіть не подав законопроєкту  про захист мов національних меншин, хоча вони кажуть, що хочуть захищати мови національних меншин... Маріонетки [Володимира Путіна] тут роблять все, щоб вихолостити цей закон. Ми не дозволимо цього зробити", - підкреслив Княжицький.