Посол Ірану спростував заяви про затягування передачі самописців з українського "Боїнга"

3 червня заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін провів зустріч з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді щодо збиття "Боїнга-737"

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Іранський посол спростував заяву, поширену у ЗМІ його країни щодо затягування Україною процесу передачі чорних скриньок.

За словами посла, Іран вважає Україну пріоритетною країною для передачі бортових самописців збитого літака "Міжнародних авіаліній України". 

Під час зустрічі сторони відзначили необхідність проведення Іраном прозорого і об'єктивного розслідування причин катастрофи, притягнення до відповідальності винних, а також виплати компенсацій сім'ям загиблих.

"Манучехр Мораді запевнив про готовність Ірану до діалогу з Україною у правовій, технічній і політичній площинах для врегулювання проблемних питань, пов'язаних з наслідками авіакатастрофи, а також повідомив, що Україна розглядається Іраном в якості пріоритетного держави в контексті проведення розслідування та розшифровки "чорних скриньок" збитого літака", - повідомили в МЗС

Також посол заявив, що інформація про можливість передачі самописців Франції через затягування переговорів українською стороною не є офіційною позицією Тегерана.

При цьому заступник міністра Єнін повідомив, що найближчим часом Україна представить свою команду для переговорів з Іраном.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb